OutdoorLifeCoaching

Ik ben een natuurliefhebber, maar wel van de categorie ‘normaal’. Dat bestaat natuurlijk niet, maar ik bedoel dat ik geen wandelschoenen in huis heb. Geen afritsbroeken, maar een ‘gewone’ skinny. Dus een natuurliefhebber in gewone kloffie. Ik houd van het ruisen van de wind door de bladeren. Zonlicht dat door de bomen glipt. Fladderende vlinders en zingende vogels. Elke dag loop ik twee uur door het landgoed dat voor mijn huis ligt. Weer of geen weer. Dit zijn mijn paradijselijke momenten. Mijn gedachten worden klein bij al dit groots en dat voelt fijn. Ruimte!

LifeCoaching kan ook in de natuur. Het maakt het coachen nog effectiever. De omgeving is de tweede coach. Alles om je heen is bruikbaar en geeft inzicht en inspiratie. De omgeving wordt als symbool bij het coachingsproces betrokken. Hierdoor maken we makkelijker verbinding met je rechterhersenhelft en vinden we sneller antwoorden en oplossingen.
OutdoorLifecoaching is verfrissend en verrassend!

Hoe ziet dat eruit in de praktijk?
Een voorbeeld:

Je loopt in het bos en ziet een knooppunt van bospaadjes. Het zijn er drie. Op dat moment vraagt je coach je naar je coachvraag. Je hebt bijvoorbeeld het gevoel te moeten kiezen voor werk met meer uitdaging, maar je weet het niet zeker. Is je huidige baan misschien toch genoeg voor nu?
Je coach vraagt je naar de bospaden te kijken. Welk pad symboliseert een keuze? Zo kan pad één voor jou gevoelsmatig je huidige werk symboliseren, p
ad twee een nieuwe uitdaging en pad drie de onbekende toekomst.
Je coach nodigt je uit rustig pad twee op te lopen. Je loopt op het pad en je voelt je beklemt. Je wilt hier helemaal niet lopen. Het liefst zou je je omdraaien en wegrennen. Je coach stelt vragen over dat gevoel. Zo kom je erachter dat de nieuwe uitdaging niet goed voelt.
Tijd om pad één te verkennen; je huidige loopbaan. Dit pad voelt goed. Je raakt erdoor geëmotioneerd. Waarom moet je een nieuwe uitdaging? Je komt tot de conclusie dat het een patroon is. Je bent gewend je uit te strekken naar groots en meeslepend, maar dat is niet wat bij deze fase in je leven past. Het antwoord weet je; genieten van wat je hebt. 

Ik hoop dat je met dit voorbeeld een idee gekregen hebt bij OutdoorLifeCoaching. Ervaar het zelf! GRIP OutdoorLifeCoaching

Add A Comment