LifeCoaching of therapie?

“Oh maar het gaat goed met me hoor!” Dit was de reactie van iemand toen ik opperde om met een coach te praten over de balans tussen werk en privé. Herkenbaar? “Mensen moeten vooral niet denken dat ik het leven niet aankan of dat er iets met me is”. Dit is een veel gehoorde angst. Maar ondanks dat het goed met je gaat weet je soms het antwoord niet op belangrijke vragen en kost dat je energie.

Vragen als:

 • Hoe ga ik om met mijn onzekerheid?
 • Hoe ben ik een leukere partner?
 • Welke baan zal ik kiezen?
 • Wat maakt me gestrest?
 • Wat maakt dat ik niet kan kiezen?
 • Wat maakt dat ik bevestiging nodig heb van anderen?

Het antwoord op dit soort vragen kan je levensgeluk vergroten. Vragen die je bij uitstek kunt stellen aan een LifeCoach. Want als je voor lifecoaching kiest gebruik je jouw mogelijkheden om het antwoord te vinden en je geluk te vergroten. Een LifeCoach helpt je d.m.v. gesprekstechnieken en methoden om jou het antwoord te laten vinden. Een LifeCoach die bij Atma gestudeerd heeft zal het niet laten bij de ratio. Hij/zij gaat dieper dan dat en zal je helpen de verbinding te maken met je gevoel en intuïtie. Zo kom je sneller tot inzicht en verandering dan door er alleen over te praten.

Wanneer ga je niet naar een LifeCoach? Als je depressief bent en/of last hebt van trauma’s of psychische problemen. Therapie richt zich voornamelijk op het oorspronkelijke onderliggende probleem. LifeCoaching heeft als focus een oplossingsgerichte, positieve psychologie. Het verleden kan wel langskomen, maar we gaan niet spitten.

LifeCoaching is iets voor jou als je inzicht wilt in thema’s als:

 • inzicht in eigen doelstellingen en wensen
 • balans wilt tussen werk en privé
 • de regie wilt over jouw overlevingsmechanismen
 • je zelfvertrouwen wilt vergroten
 • stress wilt beperken in het dagelijkse leven
 • keuzestress ervaart

Dergelijke thema’s kennen we allemaal. Heel normaal!

 

Add A Comment